Psikolog Randevu

Randevu almak için lütfen formu doldurun.

Kayseri Ücretsiz Psikolog

Kayseri'de ücretsiz psikolog randevu nasıl alınır? Devlet hastaneleri, huzur Çınarı, toplum sağlığı merkezleri gibi kuruluşlardan nasıl randevu alacağınız ile ilgili bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz. Kayseri'de alanında en iyi psikolog randevusu oluşturmak ve psikoterapi desteği almak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

 
Türkiye’de ücretsiz psikolog desteği alınabilecek birçok farklı kurum bulunuyor. Bunların en başında ise devlet hastaneleri, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Yaşam Merkezleri, birçok farklı belediyenin yakın dönemde hizmete koyduğu Psikolojik Danışmanlık Merkezleri, Psikoterapi Merkezleri, Aile Danışma Merkezleri, Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ve Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi gibi önemli kurumlar yer alıyor. Ücretsiz psikolog desteği için devlet hastaneleri ve Sağlık Hayat Merkezi hariç diğer kurumları sadece aramak veya bizzat başvurmak yeterli olacaktır. Kayseri’de belediyelerin Huzur Çınarı birimlerine başvurabilirsiniz.
 
Devlet Hastanesi Psikolog Randevusu
Psikologlar hem devlet hastaneleri hem de özel hastane veya merkezlerde hizmet verebilirler. Özel hastanelerdeki psikologlardan randevu almak için sadece hastaneyi aramak yeterli olacaktır. Ancak devlet hastanelerinden psikolog randevusu almak biraz daha farklıdır. 
Devlet hastanesinden psikolog randevusu almak için ilk olarak hastanenin psikiyatri bölümünden randevu alınması şarttır. Psikiyatrist, hasta ile yüz yüze görüştükten sonra psikoloğa sevk edebilir. Buradaki karar, tamamen psikiyatriste aittir. 
 
Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden Psikolog Randevusu Alma 
Sağlık Bakanlığı’nın yakın dönemde faaliyete koyduğu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden kolaylıkla randevu alınabilir. Ruhsal problemi olanlar, psikososyal desteğe ihtiyaç duyanlar ve ağır ruhsal hastalıklara sahip olanlar bu merkezlere başvurabilir.Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, toplumdan tamamen kopan gençlerin, tekrardan topluma kazandırılması amacını taşır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ücretsiz psikolog randevusunu almak çok kolaydır. Bunun için hastanın kendisi veya yakını herhangi bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne giderek randevu alabilir. Ayrıca hastalar, telefonla doğrudan merkezi arayarak da randevu alabilirler.
 
Sağlıklı Hayat Merkezinden Psikolog Randevusu Alma
Sağlık Bakanlığının yakın dönemde faaliyete koyduğu Sağlıklı Hayat Merkezi de ücretsiz psikolog desteği sunuyor. ‘Hastalığa değil, sağlığa yatırım yap’ sloganıyla yola çıkan Sağlıklı Hayat Merkezi’nin, Türkiye’de genelinde yüzlerce şubesi bulunuyor. Birçok farklı sağlık hizmetine ev sahipliği yapan bu merkezlerden ücretsiz psikolog desteği alınabilir. Sağlıklı Hayat Merkezi’nden psikolog randevusu almak için aile hekiminin, hastayı yönlendirmesi gerekiyor. 
 
Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nden Psikolog Randevusu Alma
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın faaliyet koyduğu Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi de ücretsiz psikolog desteği sunuyor. Özellikle de aile içi şiddete uğrayan veya şiddete uğrama ihtimali yüksek olan kişiler, bu merkezde ücretsiz bir şekilde psikolojik destek alabiliyor. Bunun için sadece hastanın bulunduğu şehirdeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ni araması yeterli olacaktır. 
 
Belediyelerden Psikolog Randevusu Alma
Birçok farklı ildeki belediyeler, ücretsiz psikolog hizmeti sunuyor. Ücretsiz psikolog hizmeti sunan belediyeler, açtıkları Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde birçok farklı psikolog çalıştırıyor. Belediyeden psikolog randevusu almak için bağlı bulunduğunuz belediyenin sadece Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ni aramak yeterli olacaktır. 
 
Ücretsiz Psikolog Hizmeti Veren Sivil Toplum Kuruluşları
Bazı sivil toplum kuruluşları, özellikle de yardıma muhtaç kişiler için ücretsiz psikolog desteği vermeye başladı. Ücretsiz psikolog desteği veren kurumlar arasında Yeşilay Danışmanlık Merkezi ve İzmir Türk Psikologlar Derneği gibi önemli kurumlar yer alıyor.
 
Online Ücretsiz Psikolog
İnternet üzerinde psikologların tavsiye ettiği veya önerdiği birçok topluluk ve forum bulmak kolaydır. Online ücretsiz psikolog seçimini dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Özellikle kullanıcıları gerçek olan sayfa veya forumları seçmek gerekiyor. Bununla beraber gerçek kullanıcı yorumlarını okumak veya daha önce destek alan kullanıcılarla görüşmek çok önemlidir. 
  • Psikoloji forumları: Bir defalık danışmanlık alabileceğiniz veya kişisel bir danışmanla iletişim kurmak için kişisel bir hesap açıp kaydolabileceğiniz ücretsiz psikolojik forumlar bulunuyor. Bu gibi platformlarda psikodiagnostik testler, tamamen kişisel hesapta gerçekleştiriliyor. Ayrıca psikolog, problemle başa çıkmak için bazı egzersizler önerebiliyor. Ayrıca, bu tarz forumlarda psikologların makalelerinden oluşan bölümler de yer alıyor.
  • Çocuklar için Destek Platformu: Bu platform, zor durumlarda gençler ve çocuklara destek olmak için kurulmuştur. Proje içerisinde iki farklı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden ilki 6 ile 12 yaş arası çocuklara aittir. Diğeri ise gençlere yöneliktir. Sistemin işleyişi biraz farklı olsa da online ücretsiz psikolog konusunda oldukça etkilidir.  
 
Ücretsiz Psikologlar Ne Yaparlar?
  • Ücretsiz psikologlar, psikolojik sorunlarla ilgilenerek bu sorunları aşmaya yardım ederler. Uzmanlar, çocuklar ve ergenler, eşler, diğer aile üyeleri ile sorunlar, çatışmalar gibi birçok sorunu çözerler. Zor yaşam durumlarından, kayıplardan, yalnızlıktan, korkulardan, endişelerden nasıl kurtulacağınıza dair ipuçları verirler. Kariyer rehberliği yaparlar.
  • Psikologlar, karakterin zayıf ve güçlü yanlarını, depresyonun varlığını, optimal terapi yönteminin seçimini değerlendirmek için kişiliğin test edilmesi ve araştırılmasını sağlarlar.
  • Rehabilitasyon aşamasında ise hem psikolojik hem de fiziksel sağlığı iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi terapi uygularlar. Örneğin duyusal terapi, renk, ışık, işitsel ve görsel stimülasyon gibi birçok farklı yönteme başvurabilirler. Ayrıca psikolog aşağıdakilerden de sorumludur:
  • Psikolojik desteğe ihtiyaç olup olmadığını belirler. Kişiyle şartlara karar verir veya bir doktora, sosyal hizmete, sağlık personeline sevk eder.
  • Nöropsikolojik değerlendirmeler yapar ve bir yeniden eğitim programı (hafıza atölyesi, günlük yaşam aktivitelerinin bilişsel rehabilitasyonu gibi) önerir.
  • Davranış ve beyin fonksiyonlarını incelemek için bilimsel çalışmalar yapar (nöropsikolog).
  • Gözlem, görüşme, anket, test ve diğer yöntemlerle bilgi toplar.
  • Özgüven eksikliği, utangaçlık sorunları, ayrıca bulimia veya anoreksiya sorunları ve hatta kaygı sorunlarına veya depresyon sorunlarına yardımcı olur. Olasılıklar bu nedenle oldukça önemlidir.
  • Davranışlarını anlamalarına ve tahmin etmelerine yardımcı olacak kalıpları bulur.
  • Bireyler ve gruplar arasındaki anlayışı artırmak için bilgilerini kullanır.
  • Psikolojik problemleri tamamen ele alarak okul ya da iş yerindeki sorunları çözümleyecek programlar geliştirir.
  • İstenen davranış değişikliklerini yapmalarına yardımcı olmak için bireyler, çiftler ve ailelerle birlikte çalışır.
  • Zihinsel, davranışsal veya duygusal bozuklukları tanımlayın ve teşhis eder
  • Psikolojik müdahalelerin olasılıkları ve ilgili yaklaşımlar hakkında bilgi verir.
  • Tedavi planları geliştirir ve uygular.
  • Hastaların iyileşebilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla doktor veya sosyal hizmet personelleriyle büyük oranda iş birliği yapar.
Genel olarak ücretsiz psikolog, duygusal, sosyal veya ilişkisel zorluklarla karşılaşan insanlara yardım eder. Görevi, herkesin hissettiklerini ifade etmesine yardımcı olmak, zorluklarını veya sorularını çözmelerine izin vermektir. İnsanları birer birer alabilir veya grup seansları düzenler. Ayrıca bir kaza mağduru ile acil bir duruma müdahale edebilir. Psikoloji, sabit ve katı bir bilim değildir. Aksine, yaratılışından bu yana birçok uzman ve yöntem psikolojide değişiklikler yapmıştır. Bugün psikologlar, kullanımı konusunda tek yargıç oldukları bir dizi olası yönteme sahiptir. 
 
Ücretsiz Psikolog Seansı Ne Kadar Sürer?
Ücretsiz psikolog seansı, kişiden kişiye tamamen değişir. Örneğin, ciddi düzeyde kişilik bozuklukları olan hastalar ile düşük seviyede fobisi olan hastalar aynı değildir. Yüksek oranda kişilik bozukluğu yaşayan insanların tedavisi ve seansı çok daha uzun sürecektir. Bunun beraber psikoloji profillere göre tamamen değişkenlik gösteren bir yöntemdir. Ancak genel olarak her bir seans ortalama olarak 1 ile 2 saat kadar sürer.  Bununla beraber hastanın durumuna ve hastalığın şiddetine bağlı olarak her hafta bir seans yeterli olabilir. Tabi ki bazı özel nedenlerden dolayı bu sayı hafta içerisinden en az 2-3 ‘e kadar çıkabilir. Psikolog, gerekli gördüğü zaman bu sayısı azaltabilir veya arttırabilir.